Thursday, 11 April 2013

Jawatankuasa Dar Assaadah Bersidang

Pada 28 Mac 2013 (khamis)- Mesyuarat Jawatankuasa Dar Assaadah Bil 1/2013 telah diadakan di Bilik Mesyuarat Dar Assaadah. Mesyuarat kali pertama bagi tahun 2013 ini bersidang bagi membincangkan perkara-perkara yang melibatkan pengurusan dan pentadbiran DS.

Mesyuarat ini juga menampilkan beberapa ahli jawatankuasa yang baru dilantik. Perlantikan ahli baru ini adalah bagi memantapkan jawatankuasa dalam usaha meningkatkan tahap profesionalisme DS. Dalam masa yang sama, YBhg. Dato' Mohamad bin S Ahmad, pengerusi jawatankuasa, turut merakamkan ucapan terima kasih kepada ahli jawatankuasa lama yang tidak dilantik di atas komitmen yang diberikan selama ini. Beberapa keputusan penting telah diputuskan dalam mesyuarat pada kali ini.

Pengerusi jawatankuasa, Dato' Mohamad bin S Ahmad

Dar Assaadah menganjurkan Karnival Sukan Tahunan 2013Dar Assaadah telah menganjuran Karnival Sukan Tahunan DS bagi tahun 2013 pada 25-27 Mac lalu. Program ini hanya melibatkan pelatih-pelatih dan kakitangan DS. Pelbagai acara sukan dipertandingkan dengan tujuan untuk mendidik ke arah gaya hidup yang lebih sihat.


  
Acara kemuncak program ialah majlis penutup dan penyampaian hadiah yang telah disempurnakan oleh Pengetua DS sendiri pada 4 April 2013. Acara sukan tahunan ini merupakan aktivti yang dirancang bagi mempelbagaikan program bimbingan dan pemulihan pelatih-pelatih DS. Dalam ucapan penutup, pengetua DS mengesa pelatih-pelatih dan kakitangan DS agar mengamalkan budaya hidup yang sihat melalui sukan sebagaimana akal yang sihat terletak pada badan yang sihat